Välkomna till Spelglädje!

Kära sällskapsspelare,

Välkomna till Spelglädje – en blogg om sällskapsspel, skriven av två entusiaster: Björn och Martin.

Vår ambition är att driva en svenskspråkig blogg om sällskapsspel som uppdateras på veckobasis. Det finns många bloggar på svenska som uppdateras frekvent, och det finns även många sällskapsspelsbloggar. Men någon givande kombination av dessa har vi inte funnit: De flesta sällskapsspelsbloggar verkar sluta uppdateras efter bara några få inlägg. Eller så övergår de till att handla om helt andra saker.

På grund av deftta föddes i Martins huvud idén bakom Spelglädje (tillblivelsen han berättar lite mer om här). Spelglädje skulle vara en renodlad sällskapsspelsblogg. Uppdaterad i jämn takt. På svenska.

Det finns, som ni kan se, redan några publicerade artiklar. Vi har i skrivande stund nämligen pillat med denna sida i någon veckas tid. Ni förstår, när man lanserar ett projekt som detta – ett som kanske inte är särskilt ambitiöst, men som ändå ligger nära ens hjärta – då vill man ge rätt intryck redan från början. Att hitta rätt layout, rätt ton, rätt uppslag… sådant tar tid. Förslag på förbättringar mottages med glädje.

I samband med detta inlägg betraktar vi dock under konstruktions-versionen av sidan som avslutad. Härmed öppnar vi alltså eterns portar och släpper in er på en nästan helt färdig, funktionell sida. Visst, några småjusteringar återstår, men vi är ändå stolta och hoppas ni ska trivas, intresseras och engageras.

Så hur är sidan indelad? Låt oss titta lite närmare på detta.

Det ni nu ser är vår blogg. Här kommer alla uppdateringar att ske. Vill man inte missa någonting, då behöver man bara titta här. Här kommer alla texter att publiceras.

Vad är det vi tänker skriva? Just nu har vi fem kategorier av texter:

Artiklar. Funderingar kring spelande i allmänhet.

Recensioner. Våra tankar kring spel vi provat nyligen eller kanske spelat länge.

Rapporter från skyttegravarna. Här återberättar vi speltillfällen vi nyss varit med om. Hur gick MONOPOL-omgången i lördags? Vem vann i BOHNANZA – och varför?

Nyheter. Aktuella och kommanade händelser på brädspelsfronten. Dock bör det understrykas att vi främst kommer fokusera på nyheter som intresserar oss; detta är alltså inte en nyhetstjänst som sådan.

En andra åsikt. Om exempelvis Björn skrivit någonting som Martin vill kommentera, då kommenterar Martin det under denna kategori. Vi hoppas så klart att idéer bollas fritt här i bloggen.

Och det är allt! En samling av våra texter finner ni om ni klickar på fliken Arkiv i menyn ovan. Där hittar ni texterna i – just det – ett prydligt litet arkiv.

Bredvid denna flik finner ni Om Spelglädje, som får vara en liten introduktion för framtidakommande läsare, och sedan Vi som skriver, där vi presenterar oss. Även framtida gästskribenter kommer få en möjlighet att presentera sig här när det blir aktuellt.

Önskar man kontakta oss i ett ärende som inte passar i kommentarsfältet, då är kan man klicka in sig på fliken Kontakt som just nu ligger längst ut till höger. Där finner ni även en länk till vårt officiella Twitter-flöde, vilket man för övrigt också kan se i menyn till vänster.

Finns det mer att säga? Ja. Massor, faktiskt. Men nog får vara nog, och det här inlägget måste ta slut någon gång.

Så låt oss rulla våra tärningar! Må bäste man vinna. (Och gör han inte det så har kanske Martin chansen.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s