Halvvägs till framtiden!

Licens: Public Domain

Det är dags för ett litet inlägg som inte handlar direkt om sällskapsspel – utan snarare om bloggen Spelglädje. Vi försöker begränsa dem så mycket vi kan, eftersom folk vill läsa om spel och inte om bloggare. Men ni får stå ut med ett nu!

I skrivande stund är det onsdagen den artonde september. Vårt första inlägg publicerades den sextonde juni, vilket innebär att bloggen nu varit igång i ganska exakt ett kvartal.

Det finns en anledning till varför jag använder ordet kvartal istället för frasen tre månader – och den anledningen är att tre månader känns så… godtyckligt. Om vi kan fira tre månader, som ju inte ens är ett jämnt tal, varför då inte även sju eller fjorton eller tjugotre? De är inte ett dugg mer försvarliga. Så då känns ju ett kvartal trots allt lite bättre.

Inte för att omskrivningen hjälper nämnvärt: Kvartal är inte någonting man vanligtvis firar.

Såvida man inte har en blogg.

Ni förstår, bloggar brukar inte bli långvariga. Internet är en jättelik kyrkogård för onlinejournaler av alla möjliga slag. Många av dessa startades med de allra bästa intentioner. Ibland när man strövar runt i etern så hittar man dem: Jättelika bloggprojekt som kollapsat under sina egna ambitioner. I de första inläggen ges ofta något slags programförklaring: ”I den här bloggen ska jag…” Sedan verkar författaren ha tröttnat – kanske eftersom det inte blev hundratals kommentarer redan på första inlägget – och bloggen övergivits.

Så med tanke på hur det vanligtvis går i den så kallade bloggosfären… ja, ett kvartal är värt att fira.

Är Martin och jag ambitiösa med vår blogg? Kanske, kanske inte. Det viktigaste för vår del är att vi satt en ambition som vi levt upp till: Att publicera två läsvärda inlägg i veckan. (Läsvärda enligt oss, så klart.)

Och vi har mycket kvar att ge. Så pass mycket faktiskt att vi – så fort den där avlånge, blonde apan flyttat färdigt – ska ha ett strategimöte för att reda ut allting. (Den gode Kristian hoppar, som ni säkert märkt, in som gästskribent.)

Vad jag skulle komma fram till i detta inlägg är egentligen två saker:

Den första är en liten påminnelse: Jag hoppas att ni alla har anmält er till vårt nyhetsbrev? Det första exemplaret kommer att släppas när denna månad lider mot sitt slut, vilket kan bli så snart som nästa vecka. Vi har sagt att det ska komma ett nyhetsbrev i kvartalet, och så kommer det att bli. Hoppas verkligen ni kommer ha skoj åt det!

Anmäler er gör ni i marginalen till höger, allra längst ner. (Gör det nu innan ni läser vidare. Jag lovar att ni får godis. Godis och kakor. Kom igen.)

Det andra är en liten fråga: Vad känner ni, kära läsare, att ni vill se här i bloggen? Vi vet att många läser, och att många tycker om att läsa det vi skriver – två saker som gör oss jätteglada! Men vi kan inte riktigt släppa vår misstanke att våra läsare sitter där ute i Sverige med huvudena fulla av tankar om brädspel och kortspel och allt som hör ämnena till. Så släpp loss och berätta lite! Ni kan kommentera detta inlägg om ni vill, eller så kan ni mejla oss på spelgladje@gmail.com. Finns det något ni vill se här i bloggen? Finns det något ni absolut inte håller med om? Har ni några önskemål eller förslag eller invändningar eller glädjerop? Hör av er!

I vilket fall som helst – ett kvartal har gått, och vi är mycket nöjda. Men ännu viktigare – vi ser fram emot ett kvartal till, så att vi sedan har ett helt halvår bakom oss!

Och det kommer ju definitivt vara värt att fira, eller hur?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s