Brädet är upplagt för 2014

Spelglädje-2014

Så har då ett nytt år valt att drabba oss, och det har därmed också blivit dags att sparka igång Spelglädje anno 2014. Äntligen! säger jag (och förhoppningsvis några till), det ska bli riktigt roligt att komma igång igen. Jag hoppas att julen och nyåret har varit fantastiska och att ni har hunnit med en riktigt rejäl dos av brädspelande, för vad ska man annars syssla med på lediga dagar?

För egen del har det faktiskt blivit ovanligt mycket brädspelande. Mina vänner och släktingar har visat sig från sina allra bästa sidor och gått man ur huse för att få komma hem till mig och brädspela i lantmiljö. Faktiskt, så mycket spelande som det blev julhelgen 2013 har det nog aldrig tidigare varit, och underlag för en hel månads Skyttegravsrapporter har skapats. Minst! Nu lämpar sig inte alla dessa för offentligt ljus, men en rapport från dagen då jag och Björn grävde ner oss fullständigt i ARKHAM HORROR utlovas. Redan på torsdag faktiskt – om nu inte världen har gått under i ett virrvarr av Chtulhu-varelser.

Ni som följer oss på Twitter kanske noterade att AGRICOLA dammades av på annandag jul, och det gjorde som vanligt ingen deltagare besviken (förutom undertecknad som inte vann). Jag kan inte minnas att jag har varit med om en så ångestfylld omgång någonsin och trots att det i slutändan gick ganska bra för mig var det framförallt tre ord (ni vet h- j- och f-orden) som dominerade mina uttalanden. Saker och ting var uppenbart riktigt risiga i bonde-Tyskland på 1600-talet.

Vidare har en hel del nyhetsbrevsläsare hört av sig och undrat hur jag egentligen mår efter den blodiga julintervjun, och jag kan lugna er alla med att jag mår bra. Livet går vidare som enögd Lenin-kopia.

Nu tycker jag dock att det är dags att lämna det förflutna för en stund och blicka framåt; vad har 2014 att komma med för Spelglädjes del? Det är svårt att ge några tydliga svar, men en ruskig mängd recensioner vågar jag i alla fall utlova. Jag tittade just i min spelgarderob och insåg att mängden spel som ligger där och väntar på att bli recenserade förmodligen överstiger ett mindre lands BNP i värde. Ovanpå detta hittade jag dessutom ett antal spel som fortfarande är inplastade och väntar på att provspelas, vilket jag skäms oerhört över, och de får mig också att inse att mitt lilla brädspelsintresse har utvecklats till en litet beroende.

Trots ovanstående hade min bror godheten att ge mig ett spelpresentkort i julklapp (beroenden måste gödas), vilket gjorde att jag omedelbums passade på att beställa ROBINSON CRUSOE: Adventure on the Cursed Island. Jag har suktat efter det spelet sedan Spelglädje startade och nu har äntligen ekonomi och tillgång sammanstrålat, varför jag äntligen får möjlighet att lägga mina kallsvettiga labbar på ett exemplar. Varje dag står jag vid brevlådan som en tonåring som väntar på ett eventuellt kärleksbrev, men tyvärr, likt tonåringen väntar jag fortfarande på att Posten ska leverera…

Nåväl, vad jag försöker framföra är att jag ser fram emot 2014 med Spelglädje, och hoppas att Ni Läsare fortsätter att hitta hit och existensberättiga oss; ni gör den här bloggen väldigt rolig att arbeta med.

Mot 2015!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s