Nytt år…igen!

spelglädje brädspel

Så var det åter dags att uppväcka den här gamla damen ur sin tillfälliga slummer. Jag kan knappt fatta att det är tredje gången jag välkomnar ett nytt år å Spelglädjes vägnar, men här sitter jag otvivelaktligen. Året som gick var fantastiskt trevligt i spelväg, många nya bekantskaper har flyttat in i min garderob, men kanske har det också varit något turbulent under den här välpolerade motorhuven.

Turbulent? Ja, det här inlägget är egentligen inte rätt plats att fylla med gårdagens nyheter eller tillbakablickar, men innan jag kastar mig över mina planer för 2016 finns det ett och annat som behöver redas ut. Som många av er säkert har märkt så är det bara jag (Martin) som skräpar ner bloggen med mina alster nu för tiden; anledningen till det är att Björn har valt att lägga Spelglädje i sin preteritum-låda och nu slösar bort sin tid på helt andra saker än bloggande.

Vad kommer då detta att innebära i förändringsväg? Ja, förutom att ni går miste om Björns skrivartalang så är min plan att det inte ska innebära några större förändringar alls för er som ärar Spelglädje med besök. Det kommer fortfarande att spottas ut recensioner, skyttegravsrapporter och artiklar varje vecka och det enda som egentligen bekymrar mig är hur jag ska få plats med alla spel jag vill och måste köpa. På Instagram och Facebook har det ju redan kunnat skådas att min spelsamling kanske har börjat växa sig lite väl stor (eller så är det helt enkelt en bra början, som någon så vackert uttryckte det). Björns avhopp kommer förresten också att få den omedelbara effekten att Spelglädjes nyhetsbrev kommer att sluta produceras eftersom det var hans lilla kärleksbarn; de släppta nyhetsbreven kommer dock att finnas kvar för er att läsa och förfäras av.

Nåväl, nog om det förgångna och över till vad ni kan förvänta er av Spelglädje under 2016. Jag har redan varit inne på att det mesta kommer att vara som vanligt, men en sak som jag har i röret är att jag återigen planerar att kasta mig ut i Kickstarter-träsket. Och på tal om det räckte ju inte 2015 till för att hinna recensera förra årets Kickstarter-spel BURGLE BROS och AMONG NOBLES, så det kommer självklart också att ske. Inte heller räckte tiden till för att hinna få hem Guldtärningarna 2015, så recensioner på dem lär också dyka upp.

Det går ju bra det här, allt jag har skrivit sedan löftet om att blicka framåt har handlat om förra året. Bah. Så mycket spel, så lite tid.

Om jag då ska göra ett nytt försök att se mer mot 2016 än 2015 så har jag exempelvis en gigantisk best att fördjupa mig i. TWILIGHT IMPERIUM ligger nämligen väl förpackat i min garderob och jag har faktiskt inte ens vågat öppna det än eftersom jag är rädd att det kommer att suga in mig så kraftigt att jag tappar kontrollen över tid och rum. Bara en sån sak som att jag redan sneglar lystet på expansioner (utan att ens ha öppnat lådan!) säger en hel del om dess dragningskraft på mig. En artikelserie i ämnet utlovas!

Färdigrenoverandet av vårt lilla hemmakontor leder också till att jag, äntligen och långt om länge, får utrymme att fördjupa mig i konsten att måla figurer. Min kärlek till MICE AND MYSTICS (som så klart också ska recenseras!) har nämligen fått mitt intresse för att lära mig figurmåla att stiga fortare än dödlig influensafeber. Oavsett hur fula mina stackars möss kommer att bli lovar jag att dela med mig av mina stapplande måleristeg offentligt, så… det kommer nog att bli skoj och inte alls pinsamt.

En mindre rolig nyhet är att jag i början av februari återigen står till arbetsmarknadens förfogande eftersom min provanställning som marknadsassistent inte förlängs på grund av arbetsbrist. Sååååå, alla brädspelsrelaterade företag i Skåne med omnejd, söker ni en spelälskande marknadsassistent, testare, skribent, säljare, lagerarbetare, städare eller kaffekokare så vet ni var jag finns. Och du som läser, om du känner någon som känner någon som känner någon och så vidare. Ja, då vet du ju också var jag finns. CV och annat viktigt finns självklart att få för den som är intresserad.

Med den lilla vinklingen av worker placement-mekaniken så tror jag att jag sätter punkt för den här smygstarten. 2016 är här, låt tärningarna rulla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s