Dead of Winter: The long night

Dead of winter long night brädspel spelglädje sällskapsspel

Minns ni tiden då jag hela tiden tjatade om DEAD OF WINTER? En hel artikelserie (som enklast hittas i arkivet) om min förhandsbokning från USA producerades och jag vältrade mig ganska rejält i hur nöjd och lycklig jag var över mitt köp. Saken blev ju inte sämre av att tillgången på spelet i Sverige visade sig vara ganska liten när det väl släpptes, så inte ett dugg mindre nöjd kunde jag läsa om hur folk grät sig till sömns över att inte ha fått prova det ännu. Det hände till och med att jag fick mail till Spelglädje med frågan om jag kunde tänka mig att låna ut mitt exemplar…

Allt det där är dock historia nu.

Som ni kan se på bilden ovan, och som ni antagligen har läst lite överallt så har det nu blivit dags för Plaid Hat Games att rida vidare på sin framgångsvåg och expandera DEAD OF WINTER med DEAD OF WINTER: THE LONG NIGHT. Att köpa expansioner till bra spel är ofta en no-brainer för mig eftersom jag är något av en expansionsälskare, men eftersom det, den här gången, handlar om ett av mina absoluta favoritspel så är det något av en dubbel no-brainer för mig. Resultatet kommer oundvikligen bli att jag lägger min rationella tankeförmåga långt ner i en byrålåda och klickar hem ett exemplar så fort förhandsbokningen öppnar. Och vet ni, det gör den idag!

Vad finns det då för information att tillgå kring det här mästerverket (det måste ju bara vara så!) till expansion? Det hör ju till att rykten sprids hit och dit vid sådana här tillfällen, men jag tänkte försöka hålla mig så gott det går till sanningen genom att publicera nedanstående bild som jag har fått direkt från Plaid Hat Games. Visst finns det en liten disclaimer längst ner, men vi får nog ändå räkna med att informationen i alla fall är så sann den kan bli. Och sen hör det ju till med disclaimers på amerikanska saker; jag är faktiskt förvånad att de inte, för säkerhets skull, svär sig fria ifrån möjligheten att barn skulle kunna kvävas av att äta upp pdf:en…

Dead of winter long night brädspel spelglädje sällskapsspel

Jag utgår ifrån att ni, kära läsare, är engelskspråkiga, så jag ska inte tråka ut er med att översätta och kommentera varenda ord som finns där.

Fast självklart: Men!

Det första som slår mig är att expansionen tydligen ska fungera som ett fristående spel, vilket gör mig innerligt glad. Inte för att jag tänkte spela det utan originalspelet, utan snarare för att det innebär att lådan är full av nya godsaker att rulla sig i. Som en stor expansion till ARKHAM HORROR liksom, fast ännu bättre!

Dead of winter long night brädspel spelglädje sällskapsspelSen kan jag ju inte låta bli att studsa lite extra av glädje när nya mänskliga faror, alltså förutom zombies, introduceras i spelet. Zombies må vara farliga, men de är fruktansvärt enfaldiga och det finns ju faktiskt en anledning till att människan står stadigt på näringskedjans topp. Tanken att, eventuellt, få kämpa mot andra kolonier kommer att göra spelandet mer varierat och spännande och kombinerar man det med de personliga vinstmålen som redan finns i basspelet så… fnittrar jag fånigt för mig själv och det är tur att ingen är här och ser mig nu.

Platsmässigt har jag, förutom informationen på bilden om Raxxon Pharmaceutical, också fått veta att en kyrkogård kommer att finnas med i spelet. Låter man fantasin skena här finns det många goda anledningar att hålla sig ifrån kyrkogårdar efter en zombie-apokalyps, men också en hel del bra anledningar att avsätta tid för ett besök…

Tittar man sedan närmare på karaktärskorten står det klart att överlevare både kan bli kidnappade och har möjlighet att skjuta banditer (vilket ytterligare bekräftar förekomsten av mänskliga hot). Kunniga läsare kanske också lade märke till att en av de nya överlevarna är ingen mindre än Rich Sommer från Mad Men? Jag ska inte skryta med att jag upptäckte det här själv eftersom jag inte har sett Mad Men och aldrig hade hört namnet Rich Sommer tidigare, men jag tänkte att jag skulle verka smart om jag nämnde det. Vilket i och för sig går förlorat nu när jag förklarar mig men… Nåväl, Rich Sommer från Mad Men är alltså en av överlevarna, det ni!

Jag har längtat till våren och sommaren i ungefär två månader nu, men plötsligt ser jag även fördelar med att längta till slutet sommaren när DEAD OF WINTER: THE LONG NIGHT enligt uppgift ska vara leveransklart. Tänk att få slå sig ned vid spelbordet i höstmörkret med lite tända ljus och… Aldrig får man vara riktigt nöjd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s