Mobster Metropolis

brädspel spelglädje sällskapsspel mobster metropolisAl Capone, Bugsy Siegel, Tommy Angelo, Tony Soprano, Vito Scaletta, Don Corleone, Johnny Torrie, Don Tommaso, Falcone och Martin Sjörén.

Ovanstående har alla gemensamt att de är gangsters, råbarkade mördare, hänsynslösa gängledare och har brottsregister i klass med Tomas Quick (fast tvärtom på något sätt eftersom de har drösvis med icke lagförda brott på sina samveten medan Tomas Quick… ja han har ju åkt dit för i princip allt som han inte har gjort).

Trots de fruktansvärda dåden har det, så länge jag kan minnas, alltid legat ett romantiskt skimmer över gangsters. Det går liksom inte att tycka illa om den vänlige farbrorn som målar, umgås med sina barnbarn bakom snirklig spröjs och njuter av alla de viner han förvarar i sin underjordiska vinkällare. Den unge herren i välpressad kostym och som bär på ett fiolfodral? Han är så klart på väg till repetitionen med den lokala skolorkestern. Eller så är han på väg för att mörda någon, men vad gör väl det? Hur många hästhuvuden och blodbad de än levererar ler man bara lite förnöjt och konstaterar att det nog ändå var rätt åt den drabbade (samtidigt som man känner sig lite badass).

Så beter i alla fall jag mig när jag bevittnar hemskheterna i det trygga skenet från mitt plasmafönster men tyvärr har det stannat just där. Ni förstår vart den kommande övergången kommer att landa va? Just det, bland brädspelen. Ända sedan jag spelade det gravt underutvecklade ASSASSIN (och hade allvarliga planer på att försöka göra ett coolt gangsterspel av det) har jag saknat att då och då kunna överföra gangsterromantiken till mitt spelbord. Tyvärr är min brädspelssamling fortfarande lika tom på gangsters som den är full av trä, lera och meeples, men nu finns så äntligen en liten ljusning i tunneln. På Kickstarter pågår nämligen just nu ett försök att crowdfunda MOBSTER METROPOLIS, ett spel som går ut på att bedriva tveksamma affärsverksamheter, göra drive-bys och bete sig allmänt svinigt åt samtidigt som man ler, andas ut whiskey-ångor och smeker sitt husdjur.

brädspel spelglädje sällskapsspel mobster metropolis

Kommer MOBSTER METROPOLIS att vara ett bra spel? Ärligt talat så har jag ingen aning. Det enda jag vet är att det ser lovande ut och att jag lockas kopiöst av möjligheten att bygga upp ett litet privat gangstervälde samtidigt som jag svettas över hur länge jag kan tänkas våga lita på att min bordell får vara ifred. Spelet är dessutom svenskutvecklat och vi har ju uppfunnit både skiftnyckeln och dynamiten tidigare (men tyvärr inte osthyveln), så det borde väl i alla fall vara ok?

Kampanjen är inne i sitt slutskede och det är i skrivande stund bara 10 dagar kvar. Det ska erkännas att det just nu ser lite småmörkt ut för projektet, men jag lever på hoppet och har så klart investerat några av mina multipelt beskattade pengar i det. Utan att var för hotfull så tycker jag definitivt att ni ska besöka MOBSTER METROPOLIS på Kickstarter och hjälpa till att förverkliga gangsterdrömmen. Så behöver vi liksom inte blanda in det där med att skicka ”regards” hit och dit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s