Anachrony

anachrony spelglädje brädspel sällskapsspelDet här är förhoppningsvis sista gången under 2016 som jag skriver om nya Kickstarter-projekt som jag har valt att stötta. Jag säger förhoppningsvis, för min plånbok mår verkligen inte bra av det här, men samtidigt, om riktigt intressanta och roliga kampanjer dyker upp är det väl min rättighet som svensk medborgare att vara med? Ni hör, jag är inte riktigt överens med mig själv och kommer förmodligen inte att bli det heller inom överskådlig framtid. Mitt sista hopp är väl att Kickstarter läggs ner eller något.

Vad är det då jag har gett mig in i den här gången? Jo, i veckan kulminerade kampanjen för ANACHRONY (den avslutades 2016-06-07) och efter att ha följt den med stigande intresse sedan starten slutade det naturligtvis med att jag stoppade ner mina enorma handbollslabbar i syltburken och tog för mig. Till att börja med verkar ANACHRONY vara ett otroligt intressant spel (mer om varför senare), men när en kampanj med mål att samla in 40.000 passerar 400.000 insamlade dollar är det bara att låta sin populistiska ådra tala och hänga med. Spelet måste ju vara superbra, för så många människor kan väl inte ha fel samtidigt!? Samtidigt som jag skrev föregående mening insåg jag att jag lever i en värld där SD fick 18% av rösterna i förra valet, att Donald Trump håller på att få demokratisk rätt att styra över USA:s kärnvapenarsenal och att folk åker till ett terrordrabbat Frankrike för att slåss i samband med fotboll, men jag finner trygghet i att kvoten för gruppidioti väl måste vara uppfylld i alla fall några timmar nu?

Anachrony paths

ANACHRONY utspelar sig i framtiden, när jorden som vi känner den har kollapsat och åter byggts upp kring fyra ideologier; Harmoni, Dominans, Framsteg och Frälsning. Spelarna antar rollen som ledare för varsin ideologi och måste sträva, dels efter att den egna ideologin ska bli överlägsen de andra, men också för att förbereda sig för en framtida katastrof i form av ett apokalyptiskt meteoritnedslag.

Hur i hela fanken kan de veta känna till meteoritnedslaget i förväg? undrar då vän av ordning.

Och det är nu som ANACHRONY börjar bli riktigt intressant. Meteoriten som slår ner innehåller nämligen höga halter av ett ämne som möjliggör uppfinnandet av tidsresor. Personer från tiden efter nedslaget reser således tillbaka till tiden innan nedslaget för att varna världsledarna för den förestående katastrofen. De för också med sig möjligheten att låna viktiga resurser från framtiden så att förberedelserna ska gå så smidigt som möjligt. Haken är naturligtvis att när man väl kommer till framtiden måste man se till att ha resurserna så att man kan skicka dem till dåtiden, annars uppstår ju allvarliga fel i tidsväven. Hänger ni med? Jag har i alla fall lyckats reda ut det och har blivit fullständigt uppslukad av alltifrån tema till mekanik.

anachrony spelglädje brädspel sällskapsspel

Som brukligt på Kickstarter finns det olika nivåer för hur mycket man vill betala och hur mycket lullull man önskar få till sitt spel. När nu ANACHRONY blev en sådan extrem succé är mängden tillbehör så klart massiv redan i grundpaketet, men eftersom jag är den jag är ville jag inte nöja mig med det. Min mentala hype kring spelet krävde att jag slog till på extra-allt-paketet och vad som (förhoppningsvis) kommer att levereras till min brevlåda i februari 2017 kan ni se på den Vasaloppslånga bilden ovan. Är det inte vackert så säg? Materialism i sin renaste form!

Jag håller dessutom på att fila på en listig lösning för att redan nu lägga vantarna på ANACHRONY. Allt jag behöver göra är att vänta på att en person som lever efter tidsresandets uppfinnande (och efter februari 2017) ska komma hit och överlämna mitt spel. Eventuellt skulle det innebära att jag behöver två exemplar i framtiden för att kunna fortsätta spela efter att jag har skickat det ena exemplaret tillbaka i tiden och det är problematiskt eftersom jag bara hade råd att köpa ett spel i nutiden. Jag vet, planen har fortfarande några brister (precis som föregående mening) men det är nog inget som inte kan lösas under en sommardag i hängmattan. Må nu Kickstarter lugna ner sig med nyheter så att jag kan lösa problemet utan fler störningsmoment.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s