Om författarna

Martin (folkeserbe)

_MG_0225 - Version 4

Jag är en ung man i mina bästa år trots att jag har passerat 35. Stora intressen förutom sällskapsspel är film, sport och böcker, och såhär oss emellan har jag på senare tid även utvecklat ett allt annat än hälsosamt intresse för figurmålning. Jag trivs som bäst i ensamhet eller i glada vänners sällskap, och avskyr rökare som pådyvlar sin förorenade utandningsluft på oss oskyldiga. Har ni stött på Spelglädje i sociala medier någon gång är det utan tvekan jag som har varit i farten.

Varför sällskapsspel?
För att det är vansinnigt kul, och det är även ett välkommet avbrott i den digitala hets världen idag består av. Jag uppskattar även att sällskapsspel inte är gjorda för att genomföras så snabbt som möjligt och med minsta möjliga ansträngning, såsom många andra av dagens nöjesprodukter är. Japp, jag börjar bli gammal.

Favoritspel?
För en person med två garderober fulla av spel är det en omöjlig fråga att svara på, men återkommande favoriter är STAR WARS: REBELLIONMERCHANTS & MARAUDERS, MANSIONS OF MADNESS, MICE & MYSTICS, DEAD OF WINTERLE HAVRE… och några till.

Favoritgenre?
Spel som tar lång tid att spela och innehåller goda möjligheter att sticka motståndarna rejält i ryggen.

Hatspel?
Spel där jag känner att slumpen eller dålig spelkonstruktion blir allt för avgörande. Få saker är så frustrerande för mig som känslan av att vad jag än gör saknar jag chans att vinna eftersom spelet har brister (lex Bondespelet).

På spelbordet…
…håller vi kaffet i kopparna och snackspåsarna oöppnade.

 

****

Den Björn som numera sover, men som har stor del i att Spelglädje existerar:

Björn (elbjorno)

_MG_0236 - Version 2

Jag är en 34-årig figur med intresse för foto, film, böcker och språk. Älskar sushi och choklad, avskyr tråkiga människor. Försöker äta så mycket frukt och grönt jag kan, men kommer aldrig vänja mig vid broccoli och spenat.

Varför sällskapsspel?
I all enkelhet: För att det är roligt. Det är ett kul och spännande sätt att använda hjärnan.

Favoritspel?
BOHNANZA eller I’M THE BOSS.

Favoritgenre?
Alla spel som fokuserar på social interaktion. Ju mer folk får gräla och diskutera, förhandla och munhuggas, desto gladare blir jag.

Hatspel?
Spel där man måste hålla för många grejer i huvudet, och förlorar bara för att man missat någonting. Så ja, jag ogillar spel bara för att jag är kass på dem.

På spelbordet…
Inget kolsyrat, ingen alkohol. Gärna vatten. Cashewnötter eller choklad.

Annonser