Varför finns Spelglädje?

Att upptäcka brädspelandets värld är att finna en nästintill outsinlig källa av glädje. En källa som rymmer allt från skratt och kreativitet till spänning och intelligens, allt från strategier och storslagna planer till nedriga hämndförsök och småsinta dolkar i ryggen.

Spelglädje är en blogg som skapades av Björn och Martin en vacker dag i juni 2013. Många tärningar har dock rullat sedan dess och nu när tideräkningen slår om till 2016 är det bara Martin (folkeserbe) kvar. Martin, alltså jag, är en på gränsen till överdrivet spelglad typ som spelar på hobbynivå utan att egentligen ta alltför allvarligt på saken. Det är i alla fall vad jag försöker inbilla mig själv…

Min tanke är att jag ska använda Spelglädje till att dela med mig av recensioner, kommentarer och annat smått och gott som har med brädspelande att göra. Jag vill inte enbart rikta mig till de redan brädspelsfrälsta, utan hoppas kunna nå en lite bredare krets med läsare för att förhoppningsvis sprida brädspelsintresset vidare.

Min målsättning är alltså ganska blygsam: att ha roligt när jag skriver och att publicera texter som är läsvärda för gemene man så att brädspelandet en dag kan ta över världen. That’s it, högre än så behöver man inte sikta tycker jag.

P.S. Det händer ibland att jag skriver recensioner och previews på uppdrag av konstruktörer, distributörer etc., men ni kan ändå vara säkra på att jag alltid kommer att framföra exakt vad jag tycker och känner kring de spel jag skriver om. En hederssak, enligt mig. D.S.

Annonser